Yritys

Taloskooppi tarjoaa Hämeenlinnan, Hattulan ja Janakkalan alueella palveluita asuntokauppojen yhteydessä tehtäviin tarkastuksiin.

Perustin Taloskooppi yrityksen toimittuani 15 vuotta eri työnantajien palveluksissa, joissa tehtäväni koostuivat erilaisista rakennusten kuntoon ja vaurioihin liittyvistä tehtävistä. Näistä vuosista noin puolet toimin vesivahinkojen kartoituksiin ja kuivauspalveluihin erikoistuneissa yrityksissä. Nämä vuodet olivat hyvää ”oppiaikaa” nykyisiin tehtäviin, koska noissa tehtävissä tutustuin eri rakennusaikakausien tyypillisiin riskiratkaisuihin ja niiden ongelmiin kädestä pitäen purkamalla ja avaamalla rakenteita sanan varsinaisessa merkityksessä. Vuonna 2007 toimenkuvani eteni asuntokaupan kuntotarkastuksiin ja erikoistutkimuksiin. Kuntotarkastusten lisäksi suoritin lämpökamerakuvauksia, kuntotutkimuksia, hometutkimuksia, sisäilmatutkimuksia yms.

Näistä vuosista sain paljon ammattitaitoa kuntotarkastuksiin, joiden koen olevani parasta osaamistani. Vahvuuteni on tehdä kuntotarkastuksia taloja ja ihmisiä kunnioittaen. Maamme rakennuskanta on kirjava niin rakennustavan kuin rakentajienkin osalta. Rakennuksia ei ole aina rakennettu edes oman aikakautensa määräysten mukaan ja varsinkin pelkkiä nykyisiä määräyksiä tuijottamalla monet talot olisi lähes määrättävä ”purkukuntoon”. Mielestäni kuntotarkastajan todellinen ammattiosaaminen ei pääty eri epäkohtien esilletuomiseen vaan hänen on myös osattava arvioida epäkohtien todellinen merkitys ja osattava suhteuttaa ne eri aikakauden rakennustapaan.

Harri Karvonen

VALIKKO